Derfor bliver beton stort i 2018

Indtil videre har 2018 bragt os et par meget interessante designtendenser. Vi har f.eks. allerede hørt om de nye kraftige farver, som med fordel kan udnyttes i indretningen, men her er der tale om en helt anden tendens når det kommer til boligen. Der er selvfølgelig tale om beton-looket, som bringer en meget subtil, men sofistikeret kant til din bolig.

Manger du fortsat at blive overbevist? Så er dette indlæg for dig. Vi har set på hvorfor beton virker så godt og hvorfor vi spår at det bliver stort når vi ser fremad. Læs videre, før du ved det er du overbevist.

 

Beton giver et industrielt touch

Det giver næsten sig selv at beton og industrielt design går hånd i hånd. Du behøver ikke at skulle finde billeder af gamle industrielle bygninger eller finde gamle maskiner, som er lavet om til interiør, for at få det perfekt udtryk af den industrielle råhed, som er så populær.

Hvis du skal gå den rigtige vej og virkelig gå all in med beton, så kunne beton gulve være et naturligt valg. Beton gulv virker utrolig godt i store åbne rum og i sammenligning med mange trægulve, som kan fåes i et rustikt-look, så er betongulvet et yderst prisoverkommeligt alternativ.

Hvis betongulve ikke lige er dig, så kan du også overveje betonvægge, som også er en fantastisk måde at vise stilen på. Du vil sandsynligvis ikke lave alle vægge i beton, men kun vælge en enkelt endevæg. Dette virker i de fleste tilfælde også helt efter hensigten, da den skaber en flot dynamik til hele rummet – præcis som du kender det fra murstensvægge i NY lejligheder.

 

Det er let og vedligeholde

Flere og flere vælger at inkorporere beton i deres hjem, fordi det er et utrolig let materiale at vedligeholde. Størstedelen af arbejdet finder sted når væggen laves. Uanset hvad du vælger at lave i beton, så skal det være den korrekte farve, korrekt forseglet og poleret.

Hvis du selv står for at skulle lave en betonoverflade, så husk at spørg fagpersoner i butikken, hvorfor du best vedligeholder overfladen. Generelt så plejer det at være meget let at vedligeholde. Børst støv og skidt af overfladen og vask den herefter med en naturlig sæbe – så let kan det gøres.

Beton tilføjer tekstur

Vi har nævnt før at beton er utrolig godt til at skabe helt vilde ekstra dimensiomer i rummet. Husk på at boligindretning handler om hvordan det hele visuelt spiller sammen og her er beton bare helt utrolig godt til at samle et run. Alle kan relatere sig til beton, og ved hvordan det føles at køre hånden henhover.

Når du ønsker at skabe ekstra tekstur og dynamik i rummet, så husk at nøglen er kotrast. Især beton gør sig bedst, når det er kombineret med noget andet, det kunne eksempelvis være træ eller pangfarver.

Det giver øjeblikligt blikfang

Ethvert rum har brug for blikfang. Da beton er så “tungt” et materiale at arbejde med, når det bruges i indretningen, så er der ikke behov for andre vilde ting i indretningen. Beton skaber en stor visuel vægt til rummet, så blikfanget vil per automatik være herpå. Dette er netop en af grundende til at vælge dette materiale.

Se på billedet overfor som eksempel. Pejsen har et godt blikfang, så ens øjne automatisk bliver draget mod det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *